Om mig

island

Velkommen til!

Jeg hedder Katrine og jeg er 28 år. Jeg elsker mad: L’s veganske risotto, sri lankansk curry – eller et stykke rå fisk, fanget og parteret på en islandsk fiskekutter.

Jeg er uddannet journalist og Kulinarisk Kaos er min kombination af min uddannelse og min hobby – mad! Den blev til efter flere måneders overvejelser og endelig søsat da jeg i foråret 2013 begyndte som elev på madhøjskolen Suhrs i København.

Jeg har altid elsket at spise, men de senere år er min interesse for selv at lave maden også vokset støt. Jeg kommer ikke fra et hjem, hvor vi lavede mad sammen eller gik op i det, så jeg ved ikke helt hvorfra interessen er kommet, men den er der i al fald! Det begyndte så småt da jeg flyttede hjemmefra. Jeg pressede mig selv til at lave retter, der udfordrede mig – og det var jo så stort set alt udover lasagne 🙂 Min største force var og er det søde køkken, da jeg har eksperimenteret med det område i længst tid.

Jeg er stadig ikke mesterkok, men opholdet på Suhrs har forbedret de basale evner, så jeg føler mig mere tryg i køkkenet nu. Vi fik også afholdt nogle events under forløbet, som har lært mig meget om timing og planlægning, fx desserttema med Markus Grigo og sundt folkekøkken under folkemødet på Bornholm.

Jeg er ret altædende, men jeg har aldrig forstået dette lands fascination af flæskesteg etc, for jeg synes, det er det mest intetsigende, grålige kød i verden. Men stort set alt andet spiser jeg med stor fornøjelse… eller i al fald forundring og fascination!

Jeg håber, at min blog kan inspirere andre, som måske først nu er ved at begive sig nervøst ud i køkkenet. Det er aldrig for sent at lære at lave mad. Jeg tror bare, man skal huske at less is more! Man kan lave god mad ud af tre ingredienser.

Alle – selv dem, der tror de er talentløse kokke – kan få nogle dejlige oplevelser med mad og madlavning. Rigtig god fornøjelse!

– Katrine

PS. I forbindelse med mad og al den snak vi har om det (som jeg så selv bidrager til), får jeg fnidder af vendinger som ‘jeg syndede’ eller ‘nu løb jeg det halvmarathon, så må jeg godt synde’. Det er min personlige mission at få afskaffet ‘synd’ fra folks mad-ordforråd. Mad og synd hører ikke sammen. BASTA.

 

Kulinarisk Kaos støtter Stop Spild af Mad

madspild

Advertisements

2 responses to “Om mig

 1. Hej Katrine,
  Fandt din blog gennem Suhrs hjemmeside. Hvor langt var det kursus du tog på Suhrs? Overvejer nemlig selv at tage et kursus, men har ikke tid til de lange kurser.
  Rigtig fin blog du har 🙂
  Hilsen Ida

 2. Hej Ida.
  Jeg er så glad for du synes om bloggen, det er jo altid rart 🙂 Jeg tog et kursus fra midt marts til slut juni, og jeg mener det var 15 uger i alt. Jeg ville egentlig gerne have haft et langt men det gode ved et kort er at det er mere til at betale og du går ikke glip af studieturen til Italien – medmindre de ændrer meget på procedurerne fremover.

  Jeg kan klart klart anbefale det og også når jeg ser på efterårsholdet og sammenholder hvad de kan lave nu hvor det bare blir mørkere og mørkere, så tror jeg bare det er lidt federe om foråret, hvor aftensmaden kan indtages på tagterassen osv. Jeg håber det besvarer spørgsmålet og kontakt mig endelig hvis du har andre spørgsmål. Kh Katrine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s