Pasta med ovnbagte grøntsager og parmesan

IMG_1565Endelig! Efter to ugers aktivering har jeg fået min frihed tilbage og det betyder naturligvis masser af madlavning =) En af mine veninder har bedt mig lægge denne ret op, efter jeg begejstret fortalte, hvor nem og billig den er at lave. Retten har som sådan intet navn, for den er toppen af praktisk og hverken hip eller fancy på nogen måde. Det handler mestendels om pasta med grøntsager til og hvis man er til ost (og hvem er ikke det 😉 ) så også det. Retten kan varieres i en uendelighed og er derfor god som restemad. Osten kan varieres mellem parmesan, mozarella og sikkert også andre varianter, jeg ikke har nået at teste endnu. En af de ting jeg elsker ved retten er auberginens bløde smag og så de bagte hvidløg. Det lyder måske voldsomt at spise hele fed hvidløg, men giv det en chance, hvis du ikke har smagt det før – de har en mild og sødlig smag, helt anderledes fra rå hvidløg.

Her får du en opskrift, som blot er inspiration, da retten er svær at ødelægge – så du kan sagtens justere den til din smag og favoritgrøntsager 🙂

Ingredienser (til 2):

Pasta (meget gerne frisk)

1 aubergine

1 squash

1 peberfrugt (evt 2, hvis du lyster)

250 gram cherrytomater

1 stort løg

5 hele fed hvidløg, uden skal og ‘top’

Topping: Frisk basilikum og din cheese of choice 😛

Fremgangsmåde:

1. Skær grøntsagerne ud i passende stykker. Det kan være halve cherrytomater, løgbåde og de andre grøntsager i bidder af ca 3×3 cm. Grøntsagerne svinder meget i ovnen, så tag højde for det. Men det er altså svært at gøre forkert. Det er en meget taknemmelig ret.

2. Fordel det hele i et stort ovnfast fad og hæld lidt olivenolie jævnt over, det skal ikke svømme i olie, men du skal op og bruge i al fald 3-4 spiseskeer mindst.

3. Bag i ovnen ved 175-200 grader i mindst 45 minutter. Rør gerne kort rundt efter en halv time og tjek om der er væde nok, hvis ikke hæld lidt vand eller olivenolie ved. Grøntsagerne skal smatte ud. Det kan være nødvendigt at give dem en hel time, før de er smattede. Igen er det en smagssag, så gør som du har lyst til, men minimum er 45 min ved 200 grader.

4. Når der er fem minutter igen, sæt da pastaen over i meget saltet vand. Så burde de to ting være færdige på samme tid.

5. Server med frisk basilikum og ost. Og husk salt og peber 🙂

IMG_1567Du kan bruge rigtig mange andre grøntsager i retten. Fx rødløg i både, fjerne hvidløg hvis du ikke kan lide det, bruge almindelige tomater, eller champignon.

IMG_1564

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s