Amerikansk gulerodskage med flødeost-creme (VERDENS bedste opskrift)

ImageDette er min yndlingskage i hele verden: Enola Prudhommes Carrot Cake, en gulerodskage fra sydstaterne. Følgende ord og billeder kan SLET ikke beskrive, hvor god den er. Jeg har aldrig mødt en person, der ikke elskede den. Versus andre gulerodskager, som kan være kedelige, har denne et kækt pift fra de crunchy pecannødder og så den geniale fuldfede frosting.

Så derfor, nok snak og nu opskriften!

Ingredienser (nok til en klassisk sandkageform):

2 dl sukker

1,5 dl olie (fx raps eller andet smagsløst – ikke oliven!)

2 æg

2,5 dl mel

1 teske natron

1 teske bagepulver (erstat evt natron med en til teske bagepulver)

1/2 teske salt

1 teske kanel

250 gram groftrevet gulerod

1/2 dl pecannødder, evt let knust

Rasp

Frosting (rigeligt…!) :

100 gram flødeost naturel (fx Philadelphia) – IKKE LIGHT, fy fy

25 gram meget blødt smør

1 teske vanilleessens (kan udelades)

250 gram flormelis

Pecannødder, hele, til pynt

ImageSådan gør du:

1. Rør sukker og olie sammen til det er cremet. Tilsæt æggene et ad gangen.  Rør godt sammen.

2. Sigt (eller… hvis du gider… 😉 ) mel, bagepulver, evt natron, kanel og salt ned i blandingen.

3. Bland dine let knuste nødder i. Bland også revne gulerødder i.

4. Smør en form med olie og drys derefter med rasp. Ryst evt. formen lidt for hjælpe raspen ud i alle afkroge. Hæld overskydende rasp ud.

5. Hæld kagedejen ned i formen. Bag ved 175 grader midt i ovnen. Kagen skal have circa en time, men det afhænger som altid af din ovn. Stik en strikkepind eller andet i kagen – når der ikke hænger noget ved, er kagen klar.

6. Mens kagen bager, kan du lave frosting: Rør smør og ost sammen. Det skal være ret godt blandet, ellers får du smørklumper i frostingen. Tilsæt vanilleessens. Bland flormelis i lidt efter lidt. Jeg gør altid dette med elpisker. Der skal virkelig meget flormelis i.

7. Når kagen kommer ud, skal du lige lade den køle ret meget af, da frostingen ellers vil ‘smelte’, når du kommer den på kagen. På billederne kan man se, at jeg har været utålmodig, og det får frostingen til at flyde lidt 😉 Pynt med pecannødder.

Nyd straks denne lykke-bombe. Bon appetit! 🙂

PS. Forbered dig på at du muligvis ikke har helt så meget lyst til at dele, som du havde forstillet dig før du gik igang.

PPS. Tak til FOF og Peter Abrahamsen for madlavningskurset ‘Cajun Cooking’

PPPS. Husk at det er megasundt. Kagen er jo fyldt med grøntsager.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s