Lime og basilikumis – let og lækkert!

BilledeNu hvor sommeren er vendt tilbage for en kort stund, tænkte jeg, at jeg ville dele en af mine bedste isopskrifter med jer. Jeg elsker jo basilikum, så min glæde var stor, da jeg for en syv års tid siden opdagede at man kan putte den i is! Opskriften er en forenkling af en arla-opskrift (oh skræk oh ve) – men jeg synes bare, deres er alt for kompliceret. Dette her er meget nemmere og stjernerne, basilikum og lime, får lov at skinne! Det er nok lidt en voksen-is, da den ikke er så sød som fx vanilleis. Lime-basilikum-isen har en dejlig frisk og let frugtig smag, som er rigtig fin her mens det stadig er lidt lunt i vejret. God fornøjelse!

Ingredienser:

½ liter kaffefløde 9%

100 g flormelis

4 pasteuriserede æggeblommer

2 dl friske basilikumblade (mindre kan også gøre det)

En halv spiseske (eller lidt til) fintrevet øko citronskal

En stor spiseske friskpresset citronsaft

En stor spiseske friskpresset limesaft

Sådan gør du:

1. Bring fløde og flormelis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag herefter gryden af varmen.

2. Pisk æggeblommerne sammen i en skål. Hæld halvdelen af den varme flormelis-fløde ned til æggeblommerne og pisk imens. Hæld nu denne blanding tilbage i gryden, hvor du jo stadig har halvdelen af fløden.

3. Varm hele blandingen ved svag varme og under omrøring i cirka 30 sekunder eller til den bliver en anelse tykkere. Det skal ikke koge. Lad væsken køle af. Den behøver ikke være iskoldt, men det skal afkøles mere end bare to minutter.

diverse 015 4. Hæld basilikum, citronskal, citron- og limesaft i en blender og blend ti sekunders tid. Tilsæt isen (eller væsken, om man vil) og blend sammen med resten i ti sekunder til.

diverse 017Sådan ser blandingen ud i blenderen inden den kommer i form og fryser.

5. Kom blandingen i en metalform, fx en klassisk sandkageform. Dæk formen med alufolie og stil i fryseren. Rør i den hver anden time. Efter cirka 12 timer burde der være dejlig is. Alternativt kan du køre den på ismaskine. Så går det selvfølgelig hurtigere 🙂

diverse 018Der er et par småting, der kan gå galt. Fx kunne der ikke skaffes kaffefløde nok, sidst denne dessert skulle laves, så vi blandede vand og piskefløde. Det gjorde, at væsken blev mere fed og det var sværere/langsommere at fryse. Heldigvis bliver det jo aldrig katastrofalt, og efter nok tid er isen frosset og smager stadig dejligt 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s