Restaurant-anmeldelse: Platter, Warszawa

Interrail 063

Efter Berlin kom jeg til Warszawa – altid et dejligt gensyn. Men selv om jeg har boet et lille år i Warszawa har jeg aldrig været på en god restaurant der, fordi jeg altid har spist hjemme, med venner eller familie – altså ligesom man jo ikke hele tiden spiser ude i Danmark 😉 Denne gang derimod var jeg opsat på at besøge restaurant Platter på Intercontinental Hotel. Jeg havde tripadviset det og studeret menuen online og det så virkelig godt ud, stilen var sådan lidt nyfortolkning af det polske køkken med fokus på gode råvarer!

Priserne var virkelig lave i forhold til Danmark og gourmetmad, men høje for Warszawa, så jeg valgte budgetløsningen (også af hensyn til resten af interrailens budget, hehe) og tog en lunchmenu med tre retter og vand til 105 zl, altså 185 kroner.

Det var vildt svært at vælge for menuen var for vild og der var stor valgfrihed – man kunne frit vælge sine tre retter mellem kategorierne: supper, appetizers (kolde retter), varme forretter, hovedretter og desserter. Mine øjne var ved at falde ud af hovedet på mig, fordi jeg bare stirrede på alle de lækre retter. Min tjener var rigtig sød til at forklare mere om retterne, og vejlede i forhold til hvad han synes personligt bedst om – det hjalp med at få valgt, så jeg kunne komme videre med frokosten 😉 Jeg endte med en varm forret, en hovedret og en dessert.

Jeg var temmelig spændt, for har aldrig spist på et sted der havde en stjerne eller en Bib – altså før dette besøg. Også bare det at selve restaurantens dekor var ret eksklusivt og jeg var den eneste “almindelige” person, alle andre var forretningsmænd , gjorde sit til at øge forventningerne. Og den slags forventningspres kan godt skade ens spiseoplevelse lidt, men…

Interrail 062

… Platter levede op til mine forventninger – mere til endda! Jeg fik disse lækre, meget smagfulde ande-ravioli til forret. Det var supergodt, at det var lavet som forret, for and er jo så fed i smagen, så man kan nemt få nok! Ovenpå var lækker parmesan, lidt tomat, ovnbagt løg og, hmm, måske brøndkarse..? Det smagte fantastisk!

Interrail 064

Til hovedret havde jeg valgt en fisk, som jeg desværre ikke har kunnet finde navnet på, men den var fast og hvid, som en torsk, men jeg synes den havde en finere smag end torsk, som kan være lidt blah! Tjeneren havde forklaret mig at de havde et par fisk, der ikke var på kortet og at han synes det var et godt valg, og det fik han ret i. Som tilbehør var der sorte linser, tomat-chilisovs, lyngrillede grøntsager og rucolapesto. Alt ved retten var upåklageligt, specielt smagen på gulerødderne og asparges, de smagte så friskt og rent og gulerødderne var så søde. Men jeg synes altid frugt og grønt er bedre i Polen end hjemme, så det burde måske ikke komme bag på mig 🙂 De grøntsager beviste virkelig at gode råvarer kan stå alene og ikke behøver alt muligt pis. Resten var naturligvis osse dejligt – og servicen var super: min tjener sagde, at jeg måtte sige til, hvis jeg savnede noget og så tillod jeg mig at bede om mere pesto. Og det fik jeg selvfølgelig på nul komma fem.

Til dessert fik jeg denne sommerdessert, en kage med flødeskum og friske bær.

Interrail 066

Desserten var god, men ikke banebrydende. Det bedste var de friske bær, som smagte som sommer på en tallerken. Men dejen, som var let og smagte næsten usynligt, ved jeg ikke helt hvad bidrog med. Derfor tror jeg, at når jeg kommer tilbage til Platter, vil jeg vælge en anden ret istedet for dessert, måske en kold appetizer. Men det er altså virkelig småtingsafdelingen nu, for oplevelsen var virkelig skøn.

Kan kun anbefale det til alle, der vil opleve gourmetmad til en billig penge! 🙂 Tjek selv menuen ud her!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s